VOLKSTUINPROJECT

Al enige tijd was het bestuur van de voedselbank bezig om mensen die wekelijk een voedselpakket ontvangen te betrekken bij de samenstelling van het pakket. Vooral een gezonder pakket met meer groente was daarbij van belang. Zelf een volkstuin hebben stond dus al enige tijd op de verlanglijst. Eind 2012 bood de oplossing zich aan, de Volkstuin Vereniging Oudewater stelde gratis een volkstuin ter beschikking aan de Voedselbank Oudewater.

Het bestuur heeft vervolgens in het voorjaar van 2013 een kernteam samengesteld van vrijwilligers. Dit kernteam is enthousiast aan de slag gegaan met het benaderen van donateurs van zaden en tuingereedschappen en met het organiseren van de werkzaamheden. Het kernteam met andere vrijwilligers verrichten nu allerlei werkzaamheden, zoals spitten, zaaien, (uit)planten, wieden, schoonmaken, oogsten, enz. Inmiddels hebben we een tweede tuin gekregen, waarop een prachtige tuinkas staat.

De mensen zijn bijzonder enthousiast over de bijdrage die ze mogen/kunnen leveren aan de Voedselbank. Al meerdere keren is er groente, zoals sla, andijvie, radijsjes, enz. uitgedeeld. Dit alles is ook mogelijk geworden door o.a. de volgende donateurs:

Donateur Product
Jos Vermey Kas
Welkoop Gieters, planten
Van den Hadelkamp Hout
Food & Faunaplace Kunstmest, zaden
Tuincentrum Overvecht Tuingereedschap, planten